muziektherapie

Vandaag weer naar de Lichtenberg waar Inke en Sandra Watse een half uur muziektherapie geven. Als altijd een feest. Ze doen niet alleen aardig en vrolijk. Ze zijn het ook.

Verder hebben we kennis gemaakt met het echtpaar dat het halve uur voor ons therapie heeft. D.w.z de vrouw. Ze wonen in Apeldoorn. Hun dochter woont in Amersfoort. Sandra en Inke waren al van plan om ons met elkaar in contact te brengen. Daartoe is vandaag de eerste stap gezet. Afgesproken dat we volgende keer met z’n allen een kopje koffie drinken. De vrouw, Jeanne heet ze geloof ik, heeft veel meer moeite met praten dan Watse. Maar bij Inke en Sandra is hij ook op zijn best. Sandra laat hem bv de zinnen die hij eerst zingt nazeggen op een normale toon. Deed ze vorige keer ook. En dat doet hij feilloos. En hij varieert daarbij dan ook nog.                                                                                                                                                    

Tot slot zongen we het liedje “Zomer”. Ik houd dan de groot afgedrukte tekst voor hem en dat helpt met het zingen. Hij leest mee waardoor hij de woorden makkelijker vindt. Ik merkte dat de vorige keer ook al. Is volgens mij een nieuwe ontwikkeling.

Jammer dat hij niet zomaar iets kan zeggen als hij dat wil. Wel is ie goed in spontane uitingen zoals begroetingen.

Dit bericht is geplaatst in therapie met de tags . Bookmark de permalink.