katten te logeren

Mijn oudste dochter is opgenomen in een verslavingskliniek. Hoe lang dat gaat duren weten we niet. Dat hangt ook van haarzelf af.

Ze heeft 2 siamese katten, een witte en een “gewone”. Ze logeren nu bij ons. De witte, de zoon van de normale mauwt veel en hard. Als hij lekker op schoot ligt bij mij of bij Watse is ie heel tevreden. En als hij lekker in het zonnetje ligt, samen met zijn moeder op hun vaste plek, heb ik ook geen kind aan hem.

Vanmiddag zijn ze beiden voor de 2e keer ingeënt. Drie weken geleden zijn ze ook nog gechipt. Officiëel wonen ze nu hier. Voor hoe lang?

In de eerste plaats is het wachten op het moment dat ze naar buiten gaan. De dierenarts heeft aangeraden dat na 6 weken te doen. Dat zijn er dus nog drie. We gaan het over een week proberen. Met een lege maag. En ik met een bakje sheba als lokkertje.

En dan gaan ze naar buiten en komen in de kortste keren met een vogeltje in hun bek terug. Vreselijk. Ben ik al die jaren schreeuwend naar buiten gestormd zodra ik een kat in de tuin zag. En nu? Ben ik zelf één van lui die zelfs aan 1 kat niet genoeg hebben.

Maar gezellig zijn ze wel. En Watse vindt hen ook leuk. Vanmiddag lag ik te slapen op mijn bed. Theo, de witte komt dan op mijn maag liggen, eigenlijk zonder dat ik het merk. Hij weegt weliswaar 5 kilo maar dat overschrijdt de kritische grens toch niet.

En mooi zijn ze om te zien. Iedere beweging lijkt doordacht en elegant. En als ik met hen speel – simpelweg met een touw door de kamer zwaai, die sprongen!

En ze snappen ook een heleboel. ‘s Avond als ik naar bed ga lok ik hen in hun stoel.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags . Bookmark de permalink.